Duo con Fuoco | Uit en Thuis

Duo Con Fuoco bestaat uit Bob van der Ent, viool en Ephraim van IJzerlooij, cello. 

Hun ontmoeting gaat terug naar de tijd toen de musici allebei prijswinnaar waren op het Princes Christina concours. 

Bob van der Ent en Ephraim van IJzerlooi

Sinds enige jaren treden zij op als vast duo en tegenwoordig treden zij veelvuldig op in concert-series kamermuziek van de belangrijke podia door het hele land. Hun repertoire kenmerkt zich met Bach als leidraad t/m hedendaags werk. Recent maakte de bekende componist Daan Manneke twee bewerkingen voor Duo Con Fuoco. 

Zij zetten zich ook actief in voor composities van Nederlandse componisten die onterecht in de vergetelheid zijn geraakt. Dit seizoen staan o.a. Friedrich Schwindl en Eva Mees op het Programma.

Uit en Thuis

Alles begint en komt weer uit bij Bach, en zo ook in dit programma. De toonsoorten van de solo-delen en de fantasia vloeien in elkaar over, en vormen een fraai geheel.

Voor de bekende Nederlandse componist Daan Manneke is de oude muziek in het algemeen, en Bach in het bijzonder, een levenslange fascinatie.

Friedrich Schwindl was een Nederlandse componist die in het midden van de 18e eeuw leefde, en zouden we met recht de Nederlandse Haydn kunnen noemen.

In de sonatine van Eva Mees horen we een unieke combinatie van haar uiterst dramatische expressie met de kleurrijke en meer frivole invloed van Honneger, haar leermeester in Parijs.

De typisch romantische en Russisch geïnspireerde (volks)stijl klinkt in de uit Kiev, Oekraïne afkomstige componist Reinhold Glière.

J.S. Bach

”Ach wie fluchtig ach wie nichtig”
koraal-bewerking uit Cantate BWV 26
Delen uit Cello suite nr 1, BWV 1007
Delen uit partita voor viool solo in E groot, BWV 1006

F. Schwindl

Sonata voor viool en cello op. 6 nr 6, in Bes groot

—pauze—

Eva Mees

Sonatine voor viool en cello

A. Honneger 

Sonatine voor viool en cello

Daan Manneke

“Caccia” (versie voor viool en cello)
Tombeau pour Ton de Leeuw (versie voor viool en cello)

R. Glière

Duo’s voor viool en cello.