CV

Bob was in 2005 prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Daarvoor won hij al op jeugdige leeftijd eerste prijzen op de Iordens Viooldagen (het nationale concours voor jonge violisten) en het Prinses Christina Concours. Op het befaamde internationale Wieniawsky-Lipinski concours won hij een speciale prijs.

Als een van de jongste leerlingen kwam hij op de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Jan Repko en Davina van Wely, vervolgens bij Vesko Eschkenazy, met aanvullende lessen van Herman Krebbers.

Tijdens zijn studiejaren werd hij geselecteerd voor masterclasses bij internationaal befaamde violisten als Pierre Amoyal, Shmuel Ashkenasi en Ivry Gitlis.

Als actief pleitbezorger voor Nederlandse componisten die ten onrechte in de vergetelheid zijn geraakt, bracht hij in 2013 bij Aliud Records zijn debuut-CD uit. In 2015 verscheen bij dit label zijn CD met de caprices van Paganini. Hiermee is hij de eerste Nederlandse violist van zijn generatie die alle 24 caprices van Paganini heeft opgenomen.

In 2021 won zijn Bach-Album, uitgebracht bij Challenge Records, de nominatie Bach CD 2021 van de concertzender.

Bob geeft regelmatig recitals, zowel als solist als kamermusicus en is actief op podia in binnen- en buitenland. Hij is vast lid ben van het Keuris Ensemble dat zich inzet voor aankomende hedendaagse componisten. Met cellist Ephraim van IJzerlooij vormt hij het Duo con Fuoco.

Bob van der Ent is tevens docent en geeft o.a. les aan jong muzikaal talent in Amsterdam.BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren