Vioolles

Voor wie?

  • 30, 45, of 60 minuten of langer: privé les.
  • voor alle leeftijden
  • voor zowel beginnende als gevorderde amateurs
  • Voor getalenteerde leerlingen als voorbereiding op de vooropleiding of vakopleiding van het conservatorium
  • Coaching van kamermuziek-ensembles
  • Groepsrepetities (1e en 2e viool) van strijkorkesten en symphonieorkesten
  • NIEUW: Lessen via Skype, Zoom (en binnenkort facetime) behoren sinds de corona-crisis tot de mogelijkheden.
  • Lessen in het Engels zijn ook mogelijk.

Achtergrond

Mijn leven als musicus in de uitvoeringspraktijk staat nauw verbonden met het delen van kennis en ervaring in het lesgeven. Ook andersom geldt: door het lesgeven word ik mij altijd nóg bewuster van alle facetten van het musiceren. Wat mij fascineert aan het lesgeven is hoe ieder individu weer om een geheel andere benadering vraagt.

Na mijn afstuderen in 2006, heb ik op het Conservatorium van Utrecht de basiscursus en de vervolgcursus methodiek gevolgd en een certificaat behaald bij de gerenommeerde vioolpedagoge Joyce Tan. Vervolgens heb ik mijn eigen lespraktijk in Amstelveen opgericht.

.

Visie en werkwijze

Als docent is het mijn streven om iemand bewuster te maken van zijn/haar spel en om te leren hoe men studeert en een compositie doorgrondt. Voor mij is het uiteindelijke doel van het lesgeven om jezelf als docent overbodig te maken. De leerling kan dan alle informatie steeds beter zelfstandig toepassen.

Ik hecht er veel waarde aan dat de leerling zich op zijn/haar gemak voelt. Ik geef les met veel geduld en in een ontspannende sfeer met opbouwende kritiek.

Hoeveel er wordt gestudeerd hangt sterk of van de ambities en de mogelijkheden van de leerling. Het geheim om vooruit te gaan zit vooral in de regelmaat. Iedere dag een half uur brengt iemand al veel verder dan 1 keer per week de hele dag.

Voor het ontwikkelen van een technische basis zal er een gevarieerd pakket aan oefeningen, toonladders en etudes worden doorgenomen; daarnaast is er de nodige aandacht voor muziektheorie. Deze vaardigheden ondersteunen een breed repertoire met vele stijlen en periodes uit de muziekgeschiedenis.

Er is ook aandacht voor de specifieke wensen van de leerling. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het oplossen van bepaalde viooltechnische problemen, hulp bij het instuderen van orkestpartijen en/of kamermuziekrepertoire, etc.

Voor het tijdschrift Arco is Bob geïnterviewd over zijn visie op het huidige muziekonderwijs: “alles in 25 minuten” >>

Tarieven en voorwaarden

T/m 20 jaar:

30 minuten€ 25,-
45 minuten€ 37,50
60 minuten€ 50,-

Vanaf 21 jaar:

60 minuten€ 55,-

.

Altijd gratis parkeren voor de deur!
Goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Slechts op een paar minuten lopen van halte kronenburg (tram 5 en metro 51)